Saturday, June 16, 2007

Politically Correctness – (Corectitudinea Politica)



Wikipedia definesste politically correctness – corectitudinea politica ca fiind o modalitate utilizata pentru a "elimina din limbaj si alte forme de expresie tendintele sociale si politice".
Wikipedia, cu siguranta se inseala.
Ce este asadar political correctness – corectitudinea politica ?

Political correctness – corectitudinea politica este, de fapt, o Ideologie, insusita fie de o mare parte a utilizatorilor Internet-ului, fie de unii studenti, cat si de numerosi memberi ai unor partide politice, politicians, ori de mine, Dvs, mama Dvs, tatal Dvs, bunicii si neamurile Dvs, profesori, analisti politici, politologi, politisti, militari, precum si de oricine altcineva dintre cei cu care, inevitabil, intrati in contact in relatiile Dvs de zi cu zi, indiferent de natura acestora.
In fond, political correctness – corectitudinea politica este convingerea personala ca tot ceea ce faci si/sau spui este bun sau adevarat. Fiind politically correct – corect politic, inseamna ca orice gandesti ori spui este si adevarat. Asta vrea sa insinueze ca, cine este politically correct – politic corect (de exemplu: oricine are o opinie) poate sa peroreze linistit ca oricine dintre ceilalti care gandesc ori fac altfel decat el greseste si ca, prin urmare, numai modul sau de gandire si actiune sunt cele care reprezinta adevarul.
Political correctedness – Corectitudine politica se banuieste ca ar fi fost inventata ca urmare a manifestarii unui sentiment de vinovatie resimtit de unii albi din Statele Unite care nu avusesera niciodata de-a face cu persoane de culoare. Ea a fost de fapt inventata de Eddie Murphy cu ocazia unei aparitii datand de prin anii ‘80. Astazi, political correctedness – corectitudinea politica, si in special la noi, a ajuns sa fie una dintre cele cateva particularitati care definesc inconfundabil extremisii de orice gen care pot fi regasiti de ambele parti ale spectrelor "politice"; atat in randul asa-zisilor liberali care nu vor sa-si dezvaluie adevarata lor orientare, cat si al conservatorilor rasisti care se tem sa nu devina obiect de comentarii al unor canale de televiziune.

by Mihai Gheorghiu
http://uncyclopedia.org/wiki/Politically_Correct

No comments: